Close

Tarieven en vergoedingen

Zelf betalen
Steeds meer mensen kiezen voor de mogelijkheid om de behandeling zelf te betalen. Gesprekken en behandelingen die niet onder de verzekerde zorg vallen (en dus niet door zorgverzekeraars worden vergoed). Een voordeel van de behandeling zelf bekostigen is dat er snel met de therapie gestart kan worden en dat er niet verplicht een diagnose gesteld hoeft te worden.                                                 

Als richtbedrag voor de aangeboden therapietrajecten gelden de volgende tarieven:

Telefonisch consult vanaf 20 minuten € 35,00
Intake / kennismakingsgesprek € 50,00

  • Individuele therapie: € 118,00 (per 50 minuten)
  • Partnerrelatie therapie: € 122,00 (per 60 minuten)
  • Gezinstherapie: € 125,00 (per 60 minuten)

Volwassenen
Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan is de kans groot dat uw verzekeraar de therapiekosten gedeeltelijk vergoedt. De therapie valt onder “ alternatieve zorg” of “ psycho -sociale zorg”.

De vergoedingen van de zorgverzekering zijn vastgesteld per verzekerd persoon. Dekt een verzekering de therapiekosten, dan heeft ieder verzekerd gezinslid recht op de vastgestelde vergoeding. Voorbeeld: zowel u als bijvoorbeeld uw partner hebben een aanvullende zorgverzekering. Volgens het vergoedingenoverzicht vergoedt de verzekering veertig euro per gesprek. In dat geval ontvangen jullie samen niet veertig, maar tachtig euro per gesprek.

Minderjarige/ Jeugdigen tot 18 jaar.

Sinds 2015 vergoed gemeenten vanuit de Jeugdwet de therapiekosten voor minderjarige/ jeugdigen tot 18 jaar.

MBpraktijk Alkmaar is gecontracteerd bij de volgende gemeenten: Gemeente Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (HAL/BUCH), Heerhugowaard en Broek op Langedijk.

Vanuit de contractering met deze bovengenoemde zeven gemeenten bestaat er een samenwerking met MBpraktijk Alkmaar waardoor jeugdigen tot 18 jaar vanuit de Jeugdwet de mogelijkheid hebben om een zorgaanbod zoals aangeboden door MBpraktijk Alkmaar vergoed te krijgen. MBpraktijk werkt samen met deze gemeenten middels een IBP ( Individueel Budget Plafond) wat via een doorverwijzing vanuit uw huisarts of een persoonlijke aanmelding bij uw gemeente via het Loket Jeugd gedaan kan worden. 

Twijfelt u of u via uw verzekering of gemeente recht heeft op vergoedingen? Neem dan contact op met uw uw zorgverzekeraar, gemeente of MBpraktijk Alkmaar voor uitgebreidere informatie verstrekking over dit onderwerp.