Close

Over Marieke Beemsterboer

Dag!

Mijn naam is Marieke Beemsterboer, werkzaam als systeemtherapeut vanuit mijn eigen praktijk, genaamd MB Praktijk, gevestigd in Alkmaar.

Na dertien jaar ervaring in het behandelen van kinderen, jongeren en ouder(s) en/ of verzorger(s)  die problemen ervaren in de omgang met elkaar, ben ik vanuit de behoefte aan een nieuwe uitdaging, mijn praktijk gestart. Ik ben naast het voeren van mijn praktijk ook werkzaam als systeemtherapeut bij een jeugdhulpverleningsorganisatie, ook gevestigd in Alkmaar.  

Ieder mens is uniek met een eigen verhaal, eigen wensen en behoeften, ideeën en belevingen. Tenslotte is iemand niet “het probleem”, maar heeft last van een probleem. 

Zoeken naar mogelijkheden, krachten en nieuwsgierig blijven, het waarderen van verschillen, wederkerigheid en gelijkwaardigheid zijn voor mij belangrijke uitgangspunten in mijn werk als systeemtherapeut. Betekenisgeving, hoe iemand zich verhoud tot een probleem of klacht staat voor mij centraal.

Ik stel veiligheid en vertrouwen in een werkrelatie als essentieel onderdeel in de therapie om te komen tot verandering/groei. 

Sleutelwoorden die bij mij passen zijn: samenwerken, nieuwsgierig, open, direct, integer, zorgvuldigheid en humor. 

Ik heb eerder de opleidingen HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), post HBO Ambulante gezinsbehandeling (AG), Gedragswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en al meest recent de Intensieve Opleiding Systeemtherapie (IOS) bij psychotherapie praktijk en opleidingsinstituut  “Het Lorentzhuis” in Haarlem, afgerond. 

Verder geef ik onder andere psycho-educatie op individueel en gezinsniveau, trainingen in opvoedvaardigheden aan ouder(s)/verzorger(s), SOS (signs of safety) bijeenkomsten rondom veiligheid in een gezin. 

Registraties
SKJ registratie
VOG verklaring

NVRG
LIO
NVPA LIO
Lid van PBSW

AGB: 94064289